Boldog 4 hónapos szülinapot, KisPötty


Kis Pötymag voltál 4 hónapja még a pocakomban, és most már annyira örülünk, hogy köztünk vagy Dudu. :)

Itt még pinduri egyhetes motyó voltál, a cambridge-i kis palánták egyike:

Most pedig már naaaagy 4 hónapos kislány vagy, mosolygós, érdeklődő, gyönyörű és néha öntudatos, elégedetlen – a mi párducmanónk.
Alíz majdnem 4 hónaposan apával

Mindenkire mosolyogsz, aki mosolyog rád, még az oltást adó nénire is – kivéve ha rettentően álmos vagy, és már nem érdekel a külvilág. Érthető módon olyankor ránk sem mosolyogsz, sőt egész közömbösen siklasz át tompa tekintettel felettünk.
Szeptember 14. óta többször is hangosan nevettél velünk. Remek a humorérzéked, és sokszor teljesen egzotikus is számunkra (“Attus, most szerinted minek örül???”) Szeretnék a kobakodba bújni, hogy lássam, milyen formák-fények-hangok bírnak nevetésre. :)
Nincs még bújszizós szundikendőd, amihez ragaszkodnál, vagy nagy kedvenc játékod, de nagyon szereted a kis házikós játékodat (és néha mérges is vagy rá, ha nem úgy sikerül a játék – fogdosás – ahogy te szeretnéd. Íme:


És megunhatatlanul szereted a fákat nézni, kint a kisparkban, vagy épp a ház mögötti szomszéd kertjében:
Alíz a fák bűvöletében
Többször voltunk már veled babazenén (rhymetime-on), és úgy tűnik, hogy az eddigi repertoárból leginkább a Wheels on the bus go round and round, és magyarul pedig az Én elmentem a vásárba félpénzzel tetszik (itt is az összes állatsereglet)

Nem szeretsz még hason feküdni igazán, de már nem is utálod. Ehhez jó ‘edzés’ volt a hason büfiztetés a térdünkön. És most már a szülinapodra kapott hasazós (tummy time) kispárnával és a hozzávaló óriás játékkockával egyenesen öröm a pockódon lenni:

Nagy élvezettel fogdosod a talpacskáidat, (és sajnos szintén nagy élvezettel jár egész nap a lábad, hogy a térdhajlataidat valahogy elérd és meg tudd vakarni…)

Túl vagy két fordulóból az első gyerekkori oltáson, és holnap megyünk a 3. fordulóra. Megszúrják megint mind a két kis combidat, és apa jön velünk megint, lelki támasznak. Még ha a 2. oltáson bátrabb is voltál mint anya, de már egyikünk sem sírt!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s