Lehullt az első hó Cambridge-ben

Mivel a napok kicsit összefolynak már most nem emlékszem, hogy tegnap vagy tegnapelőtt esett-e le az első idén téli hó. Szerintem tegnap a valószínűbb, és tegnapelőtt pedig zúzmara borított mindent. De a lényeg, hogy ez Alíz első hóélménye, a sok hózik-havazik után. Hát sok tudomást nem vett róla… :)

Havas hátsó kert

Azt hittem, Alíz nagy ‘hű meg há’-val fogadja majd a hóesést, és hogy hó borítja a kedvenc fáit, de nem láttam rajta különösebb reakciót.

Mindenesetre a szobánkba is jutott egy hópelyhecske – sznyegúrocska.
Hópelyhecske az ágyon

De az is lehet, hogy hópocok? Hogy lett ilyen vaskos ezen a fotón?
Hópocok

Téliesen szinte csak mi vagyunk bebugyolálva, meg valószínűleg még más külföldiek. Alízon téli overál van, aztán beteszem egy hálózsákba és még arra jön a lábzsák – és így van normál testhőmérséklete, enyhén hűvös lábakkal és karokkal. Ez kell is a 45-75 perces sétákhoz).
Mert a sétáink őszből télbe fordultak.
Cambridge-i babaséta ősszel, úton a Barnwell Road-i könyvtárba:
Cambridge-i babaséta ősszel, úton a Barnwell Road-i könyvtárba
Cambridge-i babaséta télen, úton a Barnwell Road-i könyvtárba, át a Coldhams Common legelőn:
Coldhams Common, Cambridge télen

És most senki nem fog meglepődni, ha azt mondom, hogy az angolok elérkezettnek látták az időt, hogy felvegyenek egy pulóvert és néhányan az illendőség vagy a divat kedvéért egy sapkát is a fejükbe nyomtak. De azt már a nyári ‘rekkenő’ 28 fokban is hordták – komolyan. (ja, Angliában nyáron hőségriadó volt a 30 fok miatt….)

Az angol gyerekek is nagyon edzetten kezdik a telet, sportosan egy kis overálban, vagy sima kiskabátban. Nem ritka, hogy sapka, sál, kesztyű nélkül. Köhögnek, náthásak, de kint vannak, tiblábolnak a kicsik is. Így, hosszú hideg érlelésben készül az angol turista, aki télvíz idején Budapesten is egy szál pólóban és lábujjközös ‘vietnámi’ papucsban rója a körutat. Arról már nem is szólva, hogy a cambridge-i evezős ilyenkor is egyszál latex gatyókában meg felsőben libben a Cam folyó partján. Komolyan vágyni szoktam ilyen jégkorszaki bőrök után. De aki 24 fokos lakásban nőtt fel és 23 fokban érzi jól magát…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s