Cambridge – Magyar Mikulás parti

Na szóval voltunk egy magyar Mikulás ünnepségen Cambridge-ben (igen, eléggé rég volt dec 5, nem baj, jobb későn mint soha). Volt néhány télapós dal, egy fiatalos Mikulás, és kb. hetven résztvevő Cambridge-ből ill. Cambridgeshire megyéből – vegyesen nagyon picik, hónaposak, és nagyobbacskák 8-9 éves gyerekek is voltak. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy ilyen sokan vagyunk itt.
Sajnos fotót csak a telefonnal készítettem, ami nem annyira jó minőségű, de azért illusztrációnak megteszi:
Cambridge - Magyar Mikulás 2010
Mint kiderült ez volt az első alkalom, hogy magyar családok itt Mikulás ünnepséget szerveztek. Alíz is kapott egy pici piros csomagot (egy almát beletettem, mert ezt már nyaltunk többször is). Alíznak jó ízlése van, bele is szeretett a szépen zörgő piros mikuláscsomag zacskóba.

Cambridge - Magyar Mikulás 2010

Még néhány napig nagy kedvenc játék volt:
Az első Mikulás csomag - Alíz pakkot kapott
Gondolom, a sok résztvevő miatt, a gyerekeket csak néven szólította a mikulás, de nem volt éneklés, versmondás, hanem csak a csomagot kapták meg. Kicsit későn, 5 óra tájt érkezett meg a szánkóján a télapó, én persze épp a wc-ben szorultam, de Alíz biztos látta, ahogy leereszkednek a hófelhőből a szarvasok és a Mikulás vidáman megrázza deres szakállát. Nagyon ügyesen átvettük a csomagot, aztán játszottunk a sarokban más babákkal (apa épített egy kordont a baba játszósaroknak, mivel a nagyobb gyerekek már javában rúgták a labdákat, felszabadult rohangálás közepette). A néhány hónapos babás szülők 6-kor már hazafelé szállingóztak és 7 felé (ha jól emlékszem) nagyjából véget ért a buli.
Gyalog hazasétáltunk (egy órás szép esti séta), és jót beszélgettünk, Dudu pedig békésen pihegett a hordozóban aztán a kocsiban.
Most szólították először nagy közönség előtt, történelmi pillanat volt. :)

És hogy el ne felejtsem, Szilvia szervezni kezdett egy cambridge-i magyar ének-zene klubot is (természetesen a Kodály módszert exportáljuk), vsz. vasárnaponként lesz – hát izgatottan várjuk. És reméljük, jövőre is lesz Mikulás buli, talán kicsit korábban, de legalább ennyi kedves szimpatikus arccal.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s