Újévi Baba Buli

Az újévi bababulit eredetileg Kolos babával és tesómékkal terveztük – az igencsak fényes nappalra tervezett buli keretében lehetőség lett volna

a 3 hónapos Kolos baba

A 3 hónapos Kolos baba

a kis nyekergők-cuppogók-mosolygók alig néhány hónapos világnézetét és babanézetét közelről érezni. És a 3.5 hónapos Kolos baba és csaknem 6 hónapos Alíz baba végre találkozhatott volna a skype túloldalán is (plusz még mi sem láttuk élőben Kolost…).
Na ez a nagy karácsonyi hazanemutazás után majd csak tavasszal jön el.

Az jó volt, hogy mégis lett egy bababuli, a korábbi NCT szülőfelkészítős barátainkkal jöttünk össze, akikkel nemcsak az a közös, hogy a Rosie kórházban született mindkét baba (tavaly – bizony, már tavalyi, nem idei a felhozatal), hanem ekcémás is – csúnyán – mindkét partedlis nokedli. És nagyon aranyosak persze… :)

Ruben baba egy 5 hónapos kisfiú és nagyon mozog, majdhogynem fel tud ülni, imád járkálni, és 3 nyelvet fog beszélni mert a mama belorusz, az apuka spanyol a lakókörnyezet meg angol. Hát klassz lehet eleve 3 nyelvvel indulni. :)

Neki egyébként a kobakján a koszmó durvult el, véresre vakarta szegényke, aztán kaptak a GP-től egy sampont (amit anno nekünk is felírt a doki, csak aztán nekem gyanús lett, hogy ezt felnőtteknek is felírják) és attól meg kontakt dermatitisze (ekcémája) lett a nyakán…

Sokat nem tudtam beszélgetni, mert szoptatás-altatás ugyanúgy ment, de azért jó volt kicsit sorstársakkal lenni, jó hangulatban. :)

Victor Ruben Alíz Attus

Victor Ruben Alíz Attus - babaszilveszter

Aztán Victor megszerezte Alízt egy kis időre és megállapította, hogy ‘milyen finom puha’ (mármint a kis izmos Rubenhez képest). Hát mi is szívesen fúrjuk be az orrunk ebbe a puhaságba, az biztos. :)

Victor Alíz Yulia Ruben

Victor Alíz Yulia Ruben - babás buli

 

 

És most egy kis megalapozatlan de számomra logikusnak hangzó (mivel tőlem jött…) elméletgyártás

Az ekcémás babák aránya 1 az 5-höz Angliában, és a statisztikák csak romlanak. Nem tudom – az angolok valahogy nem arról híresek, hogy túl sokat mosdanak (lehet, hogy tévedek?), de nem hinném, hogy a túl sok babamosdatás az oka a magasabb angol ekcéma előfordulásoknak. Az már inkább igaz, ahogy a cikk is írja, hogy állatsok mosószert használunk. Az én elméletem, hogy a lehetséges okok közé fel kéne venni (UK): a mindenütt padlószőnyeg meg kárpit meg szőnyeg szőnyeg meg pub szőnyeg poratka vonzó lakberendezési vonalat, meg állítólag itt kemény a víz (jó karsztos, az biztos), meg idesorolnám azt is, hogy olyan párás az idő, hogy az itteni lakásokban csak úgy virul a penészgomba, ami a poratkához hasonlóan szintén kiválthatja a baba ekcémát. Több nem jut eszembe. Ja de mégegy, hogy van itt egy olyan krém (Aqueous névre hallgat) Angliában, amit agyba-főbe írtak fel a családorvosok ekcéma ellen, holott mosószert tartalmaz – az érzékeny bőrre életveszélyes SLS-t (sodium lauryl sulphate). Tavaly lehozták aztán a Bath egyetem tanulmányát, hogy bizony ez az olcsóbb ‘ekcéma ellen felírt krém valójában csak rosszabbít a helyzeten, mert elvékonyítja a bőr védőrétegét… Na amint látszik, enyhén szólva agyamra ment a babaekcéma, mert szükségét láttam, hogy 1, VÉGÉRVÉNYESEN megszabaduljunk Alíz babaekcémájától (!!!! hess – hess !!!) és végre boldog(abb) baba legyen 2, kreatív terepen vezessem le a babaekcémáról összeolvasott és tapasztalt tudást – most van születőben a My Baby Eczema nevű oldal (tényleg most készül még, ne szigorú szemmel nézzétek!) 3, hogy amellett, hogy itt kiélem a dühöm-fájdalmam-stb.-m, remélem, tudok segíteni más mamáknak, hogy a nyavalyás ekcémát le tudják győzni!!! Sorry, lehet, hogy tényleg megfeküdte az agyam az atópiás dermatitisz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s