Alíz kúszik – kúszás az első két hétben

Alíz baba picit később az átlagnál, majdnem 7 hónaposan (3 nappal a 7. hónapforduló előtt) kezdett el kúszni. A felvételen már feb 1o. van, és a tíz nap alatt eljutott a 3-4 taktusú kúszásig.

Ma feb 18-án volt egy újabb rekord, 8 taktus kúszás a játékmalacért! (OK, kicsi csalás volt benne, hogy Attu jó messzire tette le Röfit Alíztól, aztán láttuk, hogy ez egy kicsit sok neki, csak várt és a levegőben repült izgatottan, úgyhogy egy másodpercre kb. 5-6 taktusnyi távra előrébb hozta, és akkor elindult Dudu nagyon elszántan. Addigra már megint messzebb volt PinkyPig, de elkúszott érte, völgyvidéken és hegygerincen át)

PS: sajnos hiába próbálok normális hangon beszélni a babás videókon, valahogy mindig átváltok erre a mamás hangú blügyblügyblügy blügyike hangú narrációra, ami nekem idegenül negédes visszahallgatva, de ez van, sorry.

 

Reklámok

2 responses to “Alíz kúszik – kúszás az első két hétben

  1. Szerintem annyira kedvesen beszélsz hozzá…, nincs benne semmi túlzottan gügyögő. Épp mint a szakirodalomban leírt motherese, ami állítólag elengedhetetlen a kisgyerekek nyelvi fejlődéséhez (meg szerintem érzelmileg is jó nekik ez a fajta szeretetteljes beszéd). Amúgy én a kisgyerekeken kívül a kisállatokhoz is csak így tudok beszélni, ezzel is támogatva beszédfejlődésüket:)
    Gombszemű Alíz pedig ügyesen kúszik!

    • Köszönöm szépen, melengetően jól esik. Még kétszer elolvastam… hátha minden anyuka énem hallja (de azért nem adom fel, megpróbálok normálisabb hangon beszélni legalább felvételkor :))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s