Piknik babákkal – Cambridge: egy áprilisi nyári nap

Ma annyira napos, meleg idő volt Cambridge-ben, hogy az időjárás még a várt max cambridge-i hőmérsékletet is felülmúlta: este 8 van és 2o fokot mutat a hőmérő. És meleg van, néha pici szellő. És mi piknikeztünk, de mekkorát!

 

Dudu pikniken

Dudu pikniken

A piknik csapat / babaőrs a szokásos babamama bandatagokból állt:

Viki mama – Benedek baba (1o.5 hónapos):

Viki és Benedek

Viki és Benedek - piknik a fűzfa alatt

Rebeka mama – Anna baba (1 év 1 hónapos):

Rebeka és Anna

Rebeka és Anna - egy adag földieper után

Lívia mama – Gordi baba (8 hónapos) és mi Alízzal (9 hónapos):

Gordi hohoho satyija veszélyben

Gordi hohoho satyija veszélyben

Hogy ez a két ennivaló kis törpe mindig ugyanarra a játékra van ráizgulva… Egy piknikplédnyi területen is. Vagyis pláne akkor, mondhatnánk, de ha a lakásban vannak, akkor is egymás felé gravitálnak. Van egy csomó játékunk, amiből 2 vagy 3 is van (labda, kiskanál, zacskók, stb.), de általában akkor is ugyanaz kell nekik – és ez így megy még néhány hónapig (évig?) :)

Nagyon klassz volt, nemhogy senkisem volt beteg (végre), nemhogy senki sem volt álmos (jó, a mamák egy picit)(csak picit), nem voltak kimerült csak aludni-szopizni vágyó babák, sőt az egész koradélutáni piknik remek családias hangulatban telt. A Jesus Green Midsummer Common parkban telepedtünk le egy zsenge hajtásokkal mosolygó fűzfa alá, szemben a Fort St George pubbal (ez utóbbi stratégiai választás volt wc-mosdó szempontból, bár a pint sör gondolata is felmerült…).

Kb. 12 és 3 között volt a találkozó, mindenki tettre, azaz evésre, mancsolásra, kenésre, passzírozásra, maszatolásra készen. A ‘nagycsoportosok’ már naan kenyeret, humuszt, epret, stb. rágcsáltak ügyesen (6 ill. 7 foggal), a kiscsoportosok pedig zöldségpürét, répa puffancsot, almás puffasztott rizskarikát, szőlőt eszegettek. Gordi és Alíz ketten 5 db kiskanállal hajtották végre az ‘ebéd’-ként kódolt felderítőakciót. Mindketten mindkét mamától elfogadták a kanalat, sőt várták, hogy jöjjön már a ‘hamm’-‘nyamm’, ami elég vidám ikertesós ikermamás hangulatú volt.

Piknikfelszerelés babamama szemmel

Ez az első piknikünk, szóval bármilyen tanácsot, ötletet szívesen veszünk, hogy jobb legyen a lista. A babakocsi most nagyon jó szolgálatot tett, mert ezt a sok rucit, meg cuccot nem kellett a hátamon cipelni, plusz Dudu 8.2kg (kb?), plusz hátihordozó 2.3kg. Szóval piknikre jól jön egy húzogatós bőrönd és egy tologatós babakocsi. Van még az általános hordozótáska felszerelés pelussal, törlőkendővel, popsikenőccsel, stb. (erre nem térek ki)

RUHA

Utólag átgondolva jó volt, hogy piknikre réteges ruházatban és ugyancsak fontos kb. terepszínű felszerelésben mentünk (babának és mamának is jó) (cserenadrág és felső is jól jön). Minél rétegesebb a megoldás, annál jobb. A napellenzős kiskalap remekül szolgált, de esélyem sem lett volna Alízon tartani, ha nem varrok rá egy cipőfűzőt madzagnak. A zokni és a bőrcipőcske is lekerült végül Alízról, annyira meleg volt (és tetszett, ahogy a lábával is ismerkedik a fűvel – bár Dudu itt igazából némi idegenkedéssel-méltatlankodással fogadta az érzést, amit a hűvös ruganyos fű jelentett).

NAPTEJ

Sajnos nem volt naptejünk. Délután vettem, de erről teljesen megfeledkeztem (igaz, ez volt Alíz első piknike, de gondolnom kellett volna rá). 5o-es faktor, remélem a babaekcémával kompatibilis lesz. És persze a mamának is kell (hm, napallergiám van)

ENNI- ÉS INNIVALÓ

Meg rágcsa (ételrágcsa marokkajának és fogzásos rágcsa is). Szóval innivaló babának és mamának is – bőven. A babának volt egy jó adag desztillált víz 2 változatban – cuclis üveg (mert valahogy beragadtam még abba, hogy ezt a legkönnyebb tisztán és cseppmentesen hordozni) és csőrös pohár (a csőrös pohárkák csőrét nem akartam összefogdozni, és mivel Dudu egyszerűen nem tud inni a ‘sippy cup’-ból, nem jött rá, hogy ezt is szívni kell). De megfogadtam, hogy ez volt az utolsó nappali cuclisüveg bevetés.

Mamának-magamnak vittem 1l ásványvizet, ami a napon pillanatok alatt elfogyott. Több kell. Pláne, hogy még szoptatok (ami viszont jó). Vettem egy szendvicset – több kell. :) Meg vittem fekete szőlőt megmosva. És az állandó túlélő szeletet: tökmagos energiaszelet – a legtökéletesebb, abszolút függő vagyok!

A szőlőt persze Dudu is lelkesedéssel ette (a kezemből, és először mindig leharapom a szőlőszem végét, félek a fulladástól, de mennyire). Nagyon ügyesen tépked a két pici alig előbújt fogacskájával!!! (ez a mondat nagyon magas meghatódott mamahangon szólt). Ja, már kettő, mert a 2. fogat egy nappal az 1. fog után vettem észre. V alakú harapásnyomai vannak mert V alakban nő a két pici fogkezdemény. Sajnos. De a lényeg, hogy nagyon ügyes.

JÁTÉK

És kell játék, még akkor is, ha a legérdekesebb játék a kiskanál, meg a kajásdoboz-zacskó, meg a mobil, stb. Cini cini kisegér jött velünk, ezért Rebeka legalább 3x elénekelte Annának a cini-cini muzsikát. Az abszolút menő játék a babakajás tasak volt, ami kb. úgy néz ki mint a régi utasellátós siós italok tasakja, csak organikus babakaja van benne (Ella’s Kitchen). Remek piknikre, könnyen zsebrevágható, adagolható (lehet szívogatni a tasakból is, de kiskanállal is könnyen porciózható), nem borul ki (max. kilövell), higiénikus, és ami nagyon fontos: finom. És amint a példa mutatja, izgalmas játék.

PIKNIK, ami tényleg

Nem árt egy jó vízhatlan piknikező pléd sem (Lívia itt már igazi cambridge-i rutinról tett tanúbizonyságot, mert az övé vízhatlan, és mert hozott, én meg nem).

TISZTÍTÓSZEREK

Jó ha van zsepi, textilpelus, ivóvíz, desztillált víz, és általában víz bőven. Ez bármikorra igaz, de a pikniknél nem volt a kényelmes konyhai etetőszék és mosogató. Na amit elfelejtettem az a szemeteszacskó. Persze így is lett helye a szemétnek, de néhány zacskó nem árt.

VEGYES

Nem kellett és nem is volt nálunk olyasmi, hogy elsősegély felszerelés, de komolyabb pikniknél jól jöhet (pl. nem is tudom, hogy mit kellenne tenni rovarcsípésre, vagy fűszál is tud vágni). Szintén nem kellett, de egyszer jól jöhet egy ‘alternatív program’. Elég szeszélyes tud lenni az idő – azt hiszem, ha esni kezdett volna, akkor egyszerűen a pubba húzódunk be.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s