Shepreth – Állatkert Cambridge-től 15 percre

Cambridge-ből Shepreth-be vonattal mentünk, és kb. 1o percig tartott az út, aztán sétáltunk a vasút mentén 5 percet, és már ott is voltunk a pici, de babának, kisgyereknek tökéletesen megfelelő családias hangulatú állatkertben (Shepreth Zoo). Alíznak nagyon tetszett!

6 szülőre és 3 babára kaptunk csoportos kedvezményt a vonaton is és a zoo-ban is. Így az út oda-vissza 5 font volt családonként, az állatkerti belépő (benne a bug city külön belépőjével) pedig 18 font (9 font fejenként, a kistörpéknek meg ingyenes).

Zöld, barátságos állatkert, és annak ellenére, hogy kicsi, nagyon szép nagy tigris- és pumakifutója is van, gyönyörű bundájú, jól ápolt lakókkal. Aztán vannak még csacsik, kakastyúkok (megoszlottak a vélemények, hogy a gatyástyúkok vagy gatyáskakasok csapatával találkoztunk-e), bundás kecskék, wallaby-k (simán lekenguruztuk), prérikutyák (akkor ez most földikutya?), baglyok, kígyók, vidrák, íbiszek (hogy ez milyen .. hát nem szép), az egyiptomiak meg szent állatként tisztelték), mosómedvék, őz- és szarvasféleségek, stb. Külön bogármetropolisz és hüllőház, meg éjszakai állatok háza. És nagy szabadtéri játszótér ill egy nagyobb fedett játszóház is van. Ez utóbbi tele piros-kék szivacslabdával, és szivacslabdaágyúval, kötelekkel, csúszdákkal, stb. Szuperjó játszóház nagyobbaknak, de azért egy picit mi is beóvakodtunk (hogy aztán békésen kintről figyeljük a nagyokat, ahogy kilövöldözik a szivacslabdákat). Van büfé is (pizza, melegszendvics, stb.), meg játékbolt is.

Állatkertben - Shepreth

Állatkertben - Shepreth - Rita, Lívia, Gordi, Albert, Attila

Egy 9 hónapos baba is már simán élvezi az állatkertet.

Gordi és Lívia - Shepreth zoo

Gordi és Lívia - Shepreth zoo

Jó ötlet volt elvinni a hordozót, mert a babakocsiból sok minden nem látszott volna.
Shepreth-ből óránként járnak vissza vonatok, hamar otthon voltunk. Persze egész délután esett az eső aznap. Úgyhogy alaposan megáztunk – állatkert angolosan.

(Sajnos Alíz és az Állatkert fotó nem készült)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s