1 éves Alíz baba

Alíz baba 1 éves lett.  Hogy mindez 1 éve. És velünk. És történik.

Alíz - 1 éves babaparti

Alíz - 1 éves babaparti

Alíz és Mama és Papa. Olyan jó, hogy van családunk. Három pár lábon.

Van egy kisszék, háromlábú

Van egy kisszék, háromlábú

Mama szemmel – a szülinapról

Sok sok sok boldogságot kívánunk Neked kedves-kicsi-kincsem, kézvillogtatós csillagom, Dudu.

(ahogy eszembe szoktál jutni, ‘belőle(d) nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága’) (növünk).

Alíz baba 1 éves

Alíz baba 1 éves

Megünnepeltük az 1. szülinapot itt Cambridge-ben. Sajnos távol a rokonoktól, barátoktól, a rokon és baráti babáktól, gyerekektől, de szerencsére az itt töltött rövid 1 év ellenére 6 másik pici családdal, akik pont úgy az elsőszülött babájukkal jöttek el, ahogy mi is itt vagyunk, idegenbe szakadva de boldogan, hogy már hárman: magyar, spanyol, ausztrál, kínai, belorusz volt a nemzetközi összetétel.

A szülinapi parti gyakorlatiasabb vizére evezve: kint voltunk a Jesus Green parkban piknikezni, mivel a lakás igen kicsi, a bejárható tér pedig egy nonstop Toy Story filmforgatásra emlékeztet, maximum félórás időközönként tudtunk volna 1-2 embert beengedni.

Maradt a rizikós piknikötlet. És bejött. Pedig nem volt B terv. Volt egy szép, meleg, de nem forró (jó, jó, Anglia), picit felhősebb vasárnapi délutánunk (ami egybeesett a ‘Fuss az életért!’ rákellenes futófesztivállal). Sokan el tudtak jönni, ami babás családoknál nem kis szó, Alíz sem betegedett le, nem volt fognövéses nyűg sem nappal (csak az előző éjjel…), nem volt se kisebb se nagyobb baleset, vagy sírás-rívás a babákkal, stb stb. amit mind titokban előre félve elképzeltem.

Babapiknik

Babapiknik

Alíz és a babák (Gordi, Benedek, Aroha, Ruben, Toby, Oscar) nagyon kedvesen eljátszottak. Nagyjából egyidős babák, a legidősebb 1 év 6 hetes, a legfiatalabb 4,5 hónapos volt július 3-án – azóta halogatom a beírást). Nem csináltunk babatablót sajnos.

Vikiék elhozták az alagutat, ami nagyon remek ötlet volt:

Babaalagút

Babaalagút

Kivittük a felfújható medencét labdákkal, volt sok fű, meg madár, meg szél ringatta ág, meg repülőgép (Cambridge saját kis repterének köszönhetően), kutya, ember, lufihegy és héliumos elszállt lufik stb. minden, ami babaizgalom. Pláne ha minden a feje tetejére áll:

Feje tetejére áll

Feje tetejére áll

Aztán eljött a nagy pillanat, elénekeltünk a Happy Birthday-t. Elővettük a tortát, és csak azután jutott eszembe, hogy elfelejtettük a gyertyát ráapplikálni, elfújni, stb. Pedig Alíz remekül tud fújni, a szelet utánozni. Na majd a 2. szülinapon bepótoljuk.

Nem vittünk kést (igen, ezt is elfelejtettem bepakolni). Maradt az olló:

Szülinapi torta -  ollóval vágva

Szülinapi torta - ollóval vágva

2 napot készültünk a piknikre (azért 4 órát sikerült aludni), volt sok házikészítésű lepény leveles tésztából (spenót, fenyőmag, paradicsom, sajt, virsli, pancietta, stb.), 2 torta (3, mert az egyik jelölt kicsit szétesett).  Vittünk epret, szőlőt, stb. Volt, akinek ízlett az eper:

Hmm, ez eper?

Hmm, ez eper?

Nagyon ízlett:

A következő nyerőszámunk az Eper

A következő nyerőszámunk az Eper

Attus kedvenc kollégája, Rui segített kivinni a cuccokat, a másik kolléga, Dani pedig hazahozni. A nagy sütésben, készülődésben azt hittem, hogy otthonmaradt a fényképező, ezért Lívia és Viki segítettek fotózni (köszi mégegyszer, lányok!). Szóval szinte mindenki segített abban, hogy jó legyen az első szülinap, és valóban jó lett. :)

Arról nem is szólva, hogy nagyon jó ajándékokat kapott Alíz, kezdve a csomagolópapírral:

Alíz baba ajándékot bont

Alíz baba ajándékot bont

Még most is van ki nem bontott ajándék. És még most is tart a némi hitetlenkedéssel vegyes büszkeség, hogy 1 éves kislányunk van. Nagyon vártunk, Pipő!

Papa szemmel – az egyévesség összegzése (Attus tollából billentyűzetéből kifolyólag)

“Alíz-Pötyi-Dudu 12 hónapos lett. Az első szülinapot misztikus kronológiai tisztelet övezi és az a tudat hogy a baba megtapasztalta mind a 4 évszakot erőt ad. Boldog, természetes első születésnapot Kislányom!

Amúgy a legszervesebb toddleresedés kellős közepén vagyunk: minden napra jutnak új felfedezések, ösztönös próbálkozások, tudatos kísérletek. A legtöbb érzék talán a járásra összpontosul, de jut bőven a tárgyaknak és a hozzájuk tartozó szavaknak. Meg a szeretet kézzelfogható jeleinek, az ölelésnek, a simogatásnak, a pusziszerűségnek.

A ritmus és a zenehallgatás révületet okoz közben meg képességet fejleszt. A fürdés hol vihánc, hol meg nyűg. A kajcsi a legváltozatosabb, legegészségesebb, a tészta meg a rizsescsirke valamiért mégis sláger. Meg a kékáfonya, meg a joghurt… A grimaszok és állathangutánzások nélkülözhetetlenek. Az anyától kapott zsonglőrlabdákat mindenhova magunkkal cipeljük. Apa porszívóutánzó gesztusa univerzális apajellé alakul. A szemünk meg most már -úgy tűnik- megmarad gyönyörű, tiszta anyakéknek. Minden más változik.”

Reklámok

2 responses to “1 éves Alíz baba

  1. Minimum kétnaponta idenéztem, hogy hol késik már az a születésnapi bejegyzés:) Ma végre megkaptam. Boldog születésnapot aranyos kis Alíz! Jó rátok nézni (és mindig eszembe jut az I. ker. fórum:)))) Puszi, B.

    • Szia Borcsi,
      köszönjük szépen. :) Még aznap akartam válaszolni, de ritkán tévedek be én is a saját blogomba. :)
      De szorgosan olvasom a szuperjó híreket Luxemburgról (meg a mozijegyeladókról…) a feed readeremben, szoptatás közben. Sok puszi nektek és már csak 6-7 hét… hajrá hajrá!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s