Szeretné magát öltöztetni

Alíz 17 hónaposan szeretné magát öltöztetni, cipőt is már több hónapja próbál a lábfejére ‘ragasztani’ (annyira édes volt, ahogy odatette a lábujjához és várta, hogy ottmaradjon… most már próbálja a lábujjait beletuszkolni), de a sok részsikerrel haladva még messze vagyunk a végleges sikertől.
Ami elég jól megy, az a sisak, sapka felvétele illetve apa (/ anya) csónaknyi méretű cipőibe bebújni. Így azt hiszem, menetkészen is lennénk. :) De nekifutott már néhány body-nak, zokninak és a téli kantáros nadrágnak és a csittcsattnak is. Asszem az egyedüli kivétel a nem szeretett előke…

Te Jóságos Ég!

Te Jóságos Ég!

Találtam egy érdekes online felmérést (Babycenter.com), hogy kinél mikor kezdett el a gyerek önállóan öltözködni. Meglepődtem, hogy mennyire nagy a szórás (pedig nem kéne, hiszen csak kb. 1 éves korukig fejlődnek nagyjából hasonló ütemben, aztán hihetetlen sok variáció van a sok lehetséges készségfejlődésben).

Na szóval itt a ‘poll’ eredménye, több ezer szülő válaszára építve:

önálló öltözködés - 1 év feletti gyerekek nagy szórásban

önálló öltözködés - 1 év feletti gyerekek nagy szórásban

Ha jól látom, a  gyerekek több mint fele 2 éves kora után sajátította el az önálló öltözködés csínjátbínját. Vagyis bő félévünk van még a bíbelődésre. :)

Elég sok szakirodalmi cikk felkészít arra, hogy előbb-utóbb mindent egyedül szeretne majd a kislányunk csinálni (előre edzem a gondolattal a fejem).

Egyfelől olyan jó látni, amikor bármit, bármi kis apróságot üggyel gonddal vesz kézbe. Másfelől fogom a fejem, hogy az így is necces félórás készülési idők séták előtt, hova fognak nyúlni. Hogy tudok előbb eljutni valahova Alízzal, amikor így is kb. 15-35 percre vannak biciklivel a játszóházak, ismerősök, barátok, stb. Pláne most, hogy délután 3 felé már lehangoló szürkület van. (De valahogy megoldjuk, csak kérlek, Alíz kislányom segíts. És legtöbbször már most segít.)

Addig is gyakoroljunk babákon? Lehet, hogy kéne valami szobai jelmezbál is mesés hacukákkal? Na ezt még kigondolom, de addig is bármi ötlet jöhet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s