Cambridge Pacsalos Strandolos Jatszoterek

Most hogy itt a brit nyar, es meg inkabb a szep, kedves, szeles es huvoskes Cambridge summer, neha van eselyunk egy kis pancsolasra meg pacsalasra a jatszotereken. Nagyon meno, hogy csak a jatszoterre kell menni ehhez, es ott az ingyen strand – bokaig es terdig er a viz, nem szuper tiszta, de nem veszes.

A kozelunkben harom vizes jatszoter is van Cambridge-ben, mindegyiket szeretjuk, mas nem is kell hozza, mint egy kis joido. Eddig a junius (2013) kb. ugy telt el, hogy reggel 11-13 fok, napi csucs 18 fok. Szoval ez az angol nyar. :)

A kedvenc bokavizes pacsalos – Cambridge Abbey Pool Playground and Splash Pool

Cambridge Abbey Pool Playground Pool

Cambridge Abbey Pool Playground Pool

Itt a viz valoban nagyon sekely, ugy is lett tervezve, hogy totyogok is elvezhessek. Max melyseg kb. 15-20 cm lehet, remek. Gazolunk benne, meg kincset vadaszunk, vizibalett is van (Aliz mostanaban Ariel, a kis hableany, es a leosztott szerepek szerint Attila Triton kiraly vagy Erik a herceg, ha ott vagyok, akkor en is Erik vagyok).

Itt most eppen azt jatszottuk, hogy a palack egy lazac es a bottal kell elfogni (hozzam kozel a kamera ezert sajnos en mindig tul hangos vagyok, Aliz meg halk, sorry).

Furdes csak kicsiknek, ha nagyok ott vannak, akkor vadul vizicsata rohangalnak a bokaig ero vizben. De ritkan es ritkasan vannak itt, nagyon szeretjuk ezt a titkos jatszoteret.

A kedvenc kozeli furdos – Cambridge Davy Road / Coleridge Road Playground and Splash Pool

Ezt nemregiben fedeztuk csak fel. A legjobb, hogy kozel van, es itt Aliznak derekig er a viz, szoval medencesebb erzest ad. A jatszoteret mar hasznaljuk regota, de csak most lett furdos ido, es most toltottek fel a medencet iden. Ez is ingyenes, a jatszoter szuper (sajnos itt sincs homokozo, de van minden egyeb). Itt az a jo, hogy a medencenek van egy kicsi pacsalos medenceje is (bokaig ero) a nagyobb derekig ero mellett. A meretek 100 cm-es 3 eves gyerekhez vannak igazitva. A ket medence kozott pedig nagy lapos kovek vannak (stepping stones), amin 4-5 evesek mar remekul urgalnak (ugyesen, de rossz nezni). :)

Cambridge Davy Road and Coleridge Road Playground

Cambridge Davy Road and Coleridge Road Playground

A jobb oldali medence alja sarga, az a kisebb pacsalos, resz, a bal oldali a melyebb kb. 35-45cm lehet. A medence melle nem nagyon lehet fure ulni, de egy kis dombocska van a bal oldalan, Mar csak egy tuti kavezo hianyzik.

A tomegfurdo – Newnham – Lammasland Pool, Cambridge

Ez volt az elso medence, amit felfedeztunk Cambridge-ben. Lehet, hogy keson, a nyari szunetben, es azert volt mindig tele, de azert nagyon jo ez is. Zsufolt, viszonylag tiszta. A medence mellett van WC (2 ferfi, 2 noi), meg egy fagyiarus, aki tobb mindent is arusit, pl. pici gumicsonakot is.
Lammas Land Cambridge

Lammas Land Cambridge

Biztos van meg egy csomo jatszoter medencevel, de nekunk bicajjal ezek vannak elerheto 10-30 perces tavolsagra.

Szeretnek sok medences, furdos kepet kesziteni a nyaron. Bar a penztaros neni szerint volt egy szep napos hetvege mar, ugyhogy “the British summer is over”. Egyre biztosabbnak latszik az a teoria, hogy az angol humor a pocsek idobol szuletett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s